НЕМА ПОВЕЌЕ ПРИТИСОК НА ИНФЕКТИВНИТЕ ОДДЕЛЕНИЈА, ФИЛИПЧЕ: АКО БИДЕ СИТУАЦИЈАТА СТАБИЛНА, ПО 15-ТИ ЈУНИ И НАТАМУ ЌЕ ГИ ОЛЕСНУВАМЕ РЕСТРИКЦИИТЕ

0
589

“Нема повеќе притисок во инфективните одделенија во земјава. Следниот состанок на Комисијата за заразни болести ќе биде пред 15-ти јуни, а дотогаш ќе работиме со организаторите на разни настани, концерти, тоа што се планира да се организира во текот на летните месеци за да се донесат соодветните протоколи” – истакна министерот за здравство, Венко Филипче.

Тој посочи дека доколку продолжат ниските бројки на новозаболени од Ковид-19, после 15 јуни може да се очекуваат и дополнителни олеснувања на рестриктивните мерки.