НА ПРЕСПА ФОРУМОТ ЗА ДИЈАЛОГ, СРЕДБА НА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ СО СРПСКАТА ПРЕМИЕРКА БРНАБИЌ: ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР ГО ПОДОБРУВА ИМИЏОТ НА БАЛКАНОТ

0
876

“Бесплатниот роаминг значи неограничено поврзување, следно е да се воведе бесплатен роаминг и со земјите од ЕУ. Со премиерката на Србија, Ана Брнабиќ се согласивме дека #PrespaForumDialogue организиран по повод три години од Договорот од Преспа го слави успехот на дијалогот и го подобрува имиџот на Балканот.

Северна Македонија и Србија негуваат исклучително блиски односи и меѓу државите и меѓу народите и меѓу владите, и во таа насока се договорија да се интензивираат активностите за отворање на Македонски културен центар во Србија и Српски културен центар во Северна Македонија.”
– ФБ СТАТУС НА ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ