КОНСТАТАЦИЈА ОД МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: МЕРКИТЕ ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ, ДА ГИ ПОЧИТУВАМЕ И ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

0
834

“Состојбата со епидемијата бележи надолен тренд, мерките дадоа резултати. Сепак искуството ни покажа дека таа многу брзо може да се дестабилизира доколку не се почитуваат мерките. Пред нас следат празници, слободни денови и убаво време. Да ги искористиме одговорно, да не се групираме и да не ги кршиме мерките за заштита” – објави на својот фејсбук профил министерот за здравство, Венко Филипче.

“Има многу начини да поминеме квалитетно време во кругот на семејството и најблиските, а да останеме заштитени од вирусот. Од следната недела пристигаат поголеми количини на вакцини и ќе ги подигнеме капацитетите за вакцинација на максимум. Ве уверувам дека брзо и ефикасно ќе вакцинираме со цел што побрзо граѓаните да стекнат имунитет. Од вас единствено барам почитување на јасно пропишаните мерки кои ќе не заштитат од евентуален нов бран после празниците” – напиша Филипче.