КАНАДА ИМА ВЕЌЕ 62% ВАКЦИНИРАНИ СО ДВЕ ДОЗИ: ЌЕ СЕ ВОВЕДЕ ОБВРСКА ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ НА СИТЕ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ И ПАТНИЦИ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ЗА ПОДОБРА ЗАШТИТА ОД ДЕЛТА ВАРИЈАНТАТА

0
305

Канадската влада ќе воведе обврска за вакцинација за сите државни службеници но и за патниците во железничкиот, воздушниот и поморскиот сообраќај со цел да се обезбеди подобра заштита од делта варијантата на коронавирусот.

“Знаеме дека вакцините се најдобриот начин за ставање крај на оваа пандемија. Очекуваме сите федерални јавни службеници да го почитуваат ова задолжително барање” – изјави министерот Доминик Леблан.

До 13-ти август, 71% од населението во Канада од 38 милиони луѓе примиле барем една доза вакцина против коронавирус и 62% се целосно вакцинирани.