ИЗБОРИ ВО БУГАРИЈА: ЗАПЛЕНЕТИ 800 ИЛЈАДИ ЛЕВА НАМЕНЕТИ ЗА КУПУВАЊЕ ГЛАСОВИ

0
231

“Запленети се и одземени над 800 000 лева по докази за купување гласови во корист на одреден кандидат, партија или коалиција” -јавија медиумите во Бугарија повикувајќи се на државното Обвинителство.

Вкупната сума е рекордна и била наменета за купување гласови. Од почетокот на кампањата има спроведено 41 предистражна постапка за изборни нерегуларности низ целата држава и подигнати се обвиненија против 13 луѓе.

Податоците се за периодот од почетокот на изборната кампања до денеска.