„INVEST IN MACEDONIA„ ИЛИ „MACEDONIA INVEST IN AUSTRALIA„ ?

0
1191

„Под мотото „Invest in Macedonia“, во Сиднеј бил потпишан меморандум за соработка на Прилеп со Рокдејл и Ливерпул. Прилепската бизнис делегација предводена од Градоначалникот Марјан Ристески, како што информираат од Секторот за односи со јавност при ЕЛС Општина Прилеп, ги презентирала поволностите за инвестирање, кои ги нуди Општина Прилеп и Владата на Република Македонија.

11222898_1142724922404643_4011820754375195038_n1

Под мотото „Invest in Macedonia“ се издаде мотивот на делегацијата од Бизнис секторот од Прилеп предводена од Градоначалникот, и за ова последно патување во Австралија најдобро одговара неофицијалното мото „MACEDONIA INVEST IN AUSTRALIA„.

11988768_1142724732404662_5932013451942173195_n

Имајќи во предвид дека од долгогодишните посети на Австралија од страна на Градоначалникот, со делегации од сличен состав од Бизнис секторот во Прилеп, во нашиот град нема ниту еден долар странска инвестиција од Австралија, тогаш Градоначалник се поставува прашањето….

Кој и каде инвестира бе Градоначалник?

Превземено од фејсбук зидот на адвокат Жарко Стеваноски