ИМА ДОВОЛНО ВАКЦИНИ ЗА СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ, МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО: ОД 12-ТИ ЈУЛИ СЛОБОДНА ВАКЦИНАЦИЈА ЗА СИТЕ И БЕЗ ЗАКАЖУВАЊЕ ТЕРМИНИ

0
203

Министерството за здравство соопшти дека од 12-ти јули, вакцинацијата против Ковид-19 ќе се одвива во постоечките вакцинални пунктови од здравствените домови и болниците во државата, а во спортските сали ќе тече ревакцинацијата.

Секој граѓанин ќе може слободно да се вакцинира, без оглед дали е пријавен или не се пријавил на веб страницата vakcinacija.mk.

“Секој кој сака да се вакцинира, истото ќе може да го направи и без закажан термин, а паралелно ќе се одвива и вакцинацијата на граѓаните кои се пријавиле на vakcinacija.mk” – информираше Министерството за здравство.