Game of Thrones ќе се снима во Македонија и тоа во Прилеп, Охрид и Криволак

0
1658

Гејм оф трон ќе се снима во Македонија и тоа во Прилеп, Охрид и Криволак Екипа на хрватски продуцент е во Македонија ,ексклузивно дознаваме и е во посета на Охрид и Прилеп. Се планира да локацијата кај Маркови Кули биде користена за последните сцени на овој серијал.

Game-of-Thrones

Дел од екипата веќе добро поминала на локациите во Хрватска но им требале сцени снимени со крајолик и клима како Охрид и Прилеп. Одлука ќе се носи на крајот од септември како не информир дел од екипата ,а ќе се снима во март и април другата година.