-6.7 C
Prilep
Thursday, December 2, 2021
Home Македонија ЗАЕВ ПОВТОРНО ГИ НАДМУДРИ, ВМРО-ДПМНЕ Е ПРЕД НОВ ПОЛИТИЧКИ КИКС, ТАЛАТ ЏАФЕРИ:...

ЗАЕВ ПОВТОРНО ГИ НАДМУДРИ, ВМРО-ДПМНЕ Е ПРЕД НОВ ПОЛИТИЧКИ КИКС, ТАЛАТ ЏАФЕРИ: АКО СЕ ПОВЛЕЧЕ БАРАЊЕТО ЗА ДОВЕРБА НА ВЛАДАТА ИЛИ НЕ СЕ ИЗГЛАСА ВО ЧЕТВРТОК, ПОТОА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДНЕСЕ НОВО БАРАЊЕ ВО РОК ОД 90 ДЕНА

0
2956
“Јасни се процедурите. Има седница закажана во четврток. Седницата мора да има епилог. Епилогот може да биде, се гласа недоверба – паѓа Владата, не се гласа недоверба – не паѓа Владата. После тоа наредните 90 дена не може да има повторно гласање за недоверба. Затоа е даден рок од 90 дена” – рече Џафери.

Седницата за гласање на доверба на Влада е закажана за в четврток во 11 часот.