ДО КРАЈОТ НА НЕДЕЛАВА ЕУ ТРЕБА ДА ГИ ОЛЕСНИ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ПАТУВАЊА ОД ДРЖАВЈАНИ НА САД И 7 ДРУГИ ЗЕМЈИ, ВКЛУЧУВАЈЌИ ЈА И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

0
164

Европската унија треба постепено да ги олесни корона ограничувањата за влез за патниците од САД и седум други земји по договорот од средата меѓу 27-те земји-членки.

“Патниците од САД, Албанија, Хонг Конг, Либан, Макао, Северна Македонија, Србија и Тајван треба полесно да влегуваат во Унијата” – изјавија од португалското претседателство со ЕУ.

Останува на секоја земја-членка на ЕУ да одлучи точно кои специфични барања ќе им ги наметне на патниците. Се очекува до крајот на неделава да биде донесена конечната одлука.