ЧИСТКАТА НА КОМПРОМИТИРАНИ ЛИЦА, ЛОЈАЛНИ НА ЕКС РЕЖИМОТ НЕМА ДА ЗАПРЕ: ВРХОВНИОТ СУД ЈА ОДБИ ЖАЛБАТА НА СВАРОВСКИ СУДИЈКАТА ЛАЛИЧИЌ НА ОДЛУКАТА ЗА НЕЈЗИНО РАЗРЕШУВАЊЕ

0
357

Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд ја одби жалбата на Сваровски судијката на Основен кривичен суд Скопје, Софија Лаличиќ на одлуката за нејзино разрешување од вршење на судиска функција.

Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд расправаше по повод жалбата на Софија Лаличиќ, судија на Основен кривичен суд Скопје, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-30/9 од 19.03.2021 година, за нејзино разрешување од вршење на судиска функција.