ЦЕЛОТО ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ ГО СТАВАМЕ ВО РАЗВОЈ НА ЕКОНОМИЈАТА, ЗАЕВ: СО НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ НАЈМНОГУ ДОБИВААТ ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ

0
181

“Земјоделско земјиште треба да го ставиме во функција на развој, затоа што тоа е наш потенцијал. Во моментов во државата има расположливи 240 000 хектари, а во функција се само 130 000 хектари земјоделско земјиште.

Со новиот Закон ќе се овозможи секоја педа обработливо државно земјоделско земјиште да биде ставено максимално во функција и тоа е најголемата цел на овој закон.

Новиот Закон за земјоделско земјиште сега е во полза на земјоделците и економијата. Земјоделецот добива повеќе, ништо не губи.”
– ФБ СТАТУС НА ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ