CALL OF DUTY : WARZONE 2.0 ДОАЃА ВО НОЕМВРИ

0
274

На настанот беа откриени новостите за претстојната игра „Call of Duty: Modern Warfare II“, но и првите вистински детали за новото искуство на игрицата „Warzone“ и нејзината мобилна верзија.

Новата верзија на „Battle Royale“ игрицата наречена „Warzone 2.0“ ќе биде достапна за конзоли и компјутери од 16 ноември и е опишана како „целосно изменето искуство и најамбициозното издание во историјата на ‘Call of Duty’“. Мапата е поставена во измислен пустински регион наречен Ал Мазра и ќе вклучува нови детали како појава на неколку кругови кои ќе ги принудат играчите да се движат во различни насоки, нови непријатели со вештачка интелигенција и еден вид режим на песок. Новата „Warzone“ е развиена на истиот мотор како „Modern Warfare II“.

Новата ера на „Call of Duty“ започнува со пристигнувањето на „Modern Warfare II“, која пристигнува на 28 октомври. Игрицата првично беше најавена во јуни, а сега Activision сподели нови детали за мултиплеерот. Можеби најинтересен е сосема новиот 3v3 режим наречен raids, за кој развивачот вели дека ќе биде „фокусиран на тимската комуникација и координација како никогаш досега“. Игрицата ќе вклучува и режим на трето лице. Оние кои ќе одлучат однапред да нарачаат ќе можат наскоро сè да искусат. Open Beta за „Modern Warfare II“ започнува на 16 септември на PlayStation, на 22 септември на Xbox и PC.

Сето ова доаѓа во чудно време за франшизата „Call of Duty“, по неуспешната игра „Vanguard“, јавните дискусии помеѓу Microsoft и Sony и културните и правните проблеми на Activision.