ДОАЃА ПОМОШ И ОД БУГАРИЈА, БОРИСОВ: 5000 ВАКЦИНИ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

0
362

“Бугарија идната седмица ќе добие 200.000 вакцини. Ќе предложам 5.000 вакцини да испратиме за Република Северна Македонија” – изјави денеска бугарскиот премиер Бојко Борисов.

Добра вест за сите Македонци е дека со пролетта доаѓа и до затоплување во соседските односи преку т.н. вакцина дипломатија.