Заев и Дескоска на Мониторинг комисијата на Советот на Европа

0
777

Претседателот на СДСМ Зоран Заев, денес, на покана на Мониторинг комисијата на Советот на Европа учествуваше на состанокот на Комисијата кој се одржува во Тирана, Албанија. На состанокот се разговораше за најновиот развој на настаните и степенот на спроведување на договорот од Пржино.

Во рамките на пост-мониторинг дијалогот со Република Македонија, кој се одвива во рамките на Советот на Европа, претседателот Заев ги искажа своите видувања за побрзо и полесно надминување на политичката криза во Република Македонија, која настана како резултат на криминалното владењее на ВМРО-ДПМНЕ во изминатиот период.

img-20160922-wa0001 img-20160922-wa0005 img-20160922-wa0007 img-20160922-wa0008 img-20160922-wa0011