18 + МОНСТРУОЗНО ВИДЕО СЕ ШИРИ ПО СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ ОД МОНСТРУМИ КОИ СО ПУШКИ УБИВАЛЕ КУЧИЊА ВО СТРУГА А ПОТОА ОД КОНТЕЈНЕРИТЕ НАПРАВИЛЕ НИВНА МАСОВНА ГРОБНИЦА

0
1356
Бесправна држава, примитивно општество во кое владеат локални шерифи – резултатот е оваа бруталност на која сведочат денес жителите на градот Струга.

Манијак, личност што неможе да се нарече човек охрабрен од нефункционалните институции и распадот на системот во оваа држава одлучил утрово да посегне по животот на десетици маалски и домашни миленици со пушка.

Ладнокрвно ја пролеал нивната невина крв низ улиците на Струга.
И како да не е убиство, како да не е загрозување на јавна безбедност и како да нема закони во оваа држава ниту пак институции една служба што навидум личи на комунална ги собира лешевите на невините животни за да ги фрли во депонија, подалеку од сечии очи со очигледна цел да се прикрие ова громорозно убиство.

Министерство за внатрешни работи / Мinistria e Punëve të Brendshme Дали овој случај, еден од стотици досега видени ке ја добие правдата?

Дали Агенцијата за храна и ветеринарство – Food and Veterinary Agency конечно ке се разбуди од зимскиот сон и празничното расположение и ке ги заштити овие животни како што впрочем и пропишува законот во нивна надлежност?
Апелираме до надлежните институции ВЕДНАШ да ги превземат сите дејствија за сторителот да биде пронајден и кривично да одговара за ова масовно убиство!
Никој нема за право да одзима нечиј живот, никој нема право со пушка во раце да пролее невина крв, безмилосно да убие и да помине неказнето.