РЕАКЦИЈА НА СДСМ ЗА ТРАЈКО НЕМА ПАРИ : ВМРО-ДПМНЕ се противеше на зголемувањето на платите, а денес лицемерно ветува покачени плати

0
887

ВМРО-ДПМНЕ лицемерно ветува покачени плати за работниците, а пратениците од опозицијата во собранието не гласаа за законот за покачување на минималната плата.

11 години бевме сведоци на економските неуспеси на ВМРО-ДПМНЕ и нивната политика неколкумина да се богатат, а работниците да земаат плата од 8-9 илјади денари.

Кога СДСМ почна да ги зголемува платите ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски, Славески и нивните експерти хистерично ја плашеа јавноста дека економијата ќе крахира, дека инвеститорите ќе си заминат, дека ќе скокне невработеноста.

СДСМ за само 3 години покажа и докажа дека минималната плата може да се зголеми за 58%, од 9.000 на 14.500 денари, просечната плата за 4.500 денари и истовремено стапката на невработеност да се спушти на историски минимум од 16%, односно работа да најдат над 60.000 лица.

Единствен приоритет на ВМРО-ДПМНЕ е како парите да завршуваат во нивниот бел дворец, на сметка на осиромашување на граѓаните.

Лажната грижа и лицемерие на ВМРО-ДПМНЕ веќе не проаѓа.

Наводната обнова на Македонија е обнова на криминалот, личниот профит и интереси.

Казната за ваквиот однос, граѓаните ќе им ја испорачаат на 15 јули.