ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ ВО ПАНИКА, ЧОВЕКОТ КОЈ Е НА ВЛАСТ ОД 1980-ТА ПА ДО ДЕНЕС СЕ ИСПЛАШИЛ ОД АНКЕТИТЕ НА КОИ СПОРЕД ОПОЗИЦИЈАТА ВОДИ ВМРО, СЕ СПРЕМА ЗА НОВО МЕНУВАЊЕ НА СТРАНИТЕ, НЕ САКА ДА БИДЕ ВО ОПОЗИЦИЈА ПО НИКОЈА ЦЕНА!

0
1911

Павле Трајанов е шеф на македонската УДБА од 1980-та година. Од тогаш па до сега тој или е шеф на ДБК или е министер за внатрешни или е пратеник, но едно е сигурно, секогаш е дел од власта!

Беше и со комунистите и со СДСМ на Бранко и со ВМРО на Љубчо и со СДСМ на Бучко и со ВМРО на Грујо и со СДСМ на Заев и сега уште е во власта со СДСМ на Ковачевски.

Сега се спрема за ново салто мортале, се исплашил од анкетите и се спрема да му се залепи на Мицковски.

Павле Трајанов е во рангот на Срѓан Ќерим, далеку подобар од покојните Амди Бајрам и Ѕинго, тие барем неколку години во својот живот имаа сила и храброст да бидат опозиција.

Ако го читате овие денови Павле и неговите изјави и соопштенијата на неговиот Демократски Сојуз ќе се збуните дали е тоа партијата на Јанко Бачев или Стевчо ГРОМ или пак е некакво радикално крило на ВМРО-ДПМНЕ?!?!?

Денеска крева паника за цар Самиул, чиј противник Јустинијан Први бил наречен БУГАРОУБИЕЦ затоа што ги ослепил војниците на Самоул?! Ние во Скопје на само 500 метра имаме споменици и од Самуил и од Јустинијан, и двата се македонски цареви, иако еден со друг воделе војна до истребување?!?!

Но ова Павле го знае, но не му е гајле, тој само се спрема за ново салто мортале, за него нема принципи идеали и кауза, има само вечна власт и вечни интереси, за него помислата да се биде опозиција е кошмар!