НУКЛЕАРНА БОМБА ВО СТРУМИЦА: ВЕЧЕРВА ВО 22 ЧАСОТ ПОРТПАРОЛОТ НА ВМРО ДПМНЕ ФАТЕН ВО ПОЛИЦИСКИ ЧАС, СЕ ЗАКАНУВАЛ НА ПОЛИЦАЈЦИ ДЕКА ЌЕ МУ ВРТИ НА НАЌЕ ЧУЛЕВ!

0
1459

Мактел од очевидци дознава дека на пункт на излез од Струмица вечерва во 22 часот е фатен портпаролот на ВМРО ДПМНЕ, Димче Арсовски кој немал дозвола за движење во полициски час.

Дознаваме дека тој почнал да му се заканува на полицаецот дека ќе му врти на Наќе Чулев, почнал да му се заканува дека кога тогаш ВМРО ќе дојде на власт и тој ќе биде избркан од работа и дека има фамилија за ранење и треба да си го гледа семејството и веднаш да го пушти да оди кај тргнал.

Бил многу дрзок и ардогантен. Полицаецот се уплашил и го пуштил.

Очевидци ни опишаа дека возел Сеат Алтеа со затемнети стакла со скопски регистарски таблички.

Дознаваме дека Димче бил во Струмица на гости кај својата вереница која е од Струмица и не му се чекало до утре па да замине од градот туку тргнал за Скопје вечерва мислејќи дека со МВРО ВМРО се му се може и дека за него и за Мицковски законите не важат!

Инаку дознаваме дека полицаецот толку се уплашил што освен што го пуштил му ветил дека ќе гласа за ВМРО ДПМНЕ, до толку бил Димче Арсовски брутален во заканите!!!