ЕВЕ ЗОШТО НЕМА ДА ИМА ВОНРЕДЕН КОНГРЕС НА ВМРО ДПМНЕ – АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВСКИ СЕ ИЗДАДЕ ПРЕД НОВИНАРИТЕ: КАМЕРАТА НА АЛСАТ М УЛОВИ НА НЕГОВИОТ КОМПЈУТЕР ТАБЕЛА СО ДЕЛЕГАТИ ЗА ВОНРЕДЕН КОНГРЕС НА ВМРО ДПМНЕ!

0
1766

При снимањето на прилог на новинарите од емисијата 360 степени на Аласат М, темата беше ДУП на ШИК Јелак во Тетово, камерата го сними компјутерот на потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николовски при што се гледа ексел документ креиран на 11-ти август со наслов ДЕЛЕГАТИ ЗА 16-ТИ ВОНРЕДЕН КОНГРЕС НА ВМРО ДПМНЕ.

Датумот е многу интересен кога е креиран документот, само неколку дена по средбата на Мицковски со Ахмети на која лидерот на ДУИ му соопшти на лидерот на ВМРО ДПМНЕ дека има намера да почне преговори за влада со Зоран Заев бидејќи го смета за победник на изборите.

Што може да заклучиме од овој документ? Раководството на ВМРО ДПМНЕ цел месец се обидувало да скрпи делегати кои ќе гласаат за Христијан Мицковски да остане лидер на партијата и кога не успеаја во тоа пред неколку дена како казна за тој неуспех беше сменет генералниот секретар на партијата, Игор Јанушев а лидерот Мицковски смисли мајмунарија со која наводно од инсистирал на конгрес ама ЦК неќело да чуе?!?!