ЏОРЏ ОД ДИЈАСПОРА СЕ ОБРАТИ ДО МЛАДИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПРЕКУ БИЛБОРДИ КОИ ЧИНАТ ИЛЈАДНИЦИ ДОЛАРИ : БАТЕЛЕТЕ ШТО ЈАС СИ ГО МЕЊАВ СОПСТВЕНОТО ИМЕ, МЕНЕ ТУКА МИ Е ТОП, А ВИЕ НЕ ГО МЕЊАЈТЕ ИМЕТО НА ДРЖАВАТА, ПА АКО ТРЕБА ЈАДЕТЕ ГОМНА И ОРИЗ ЗА ДА ПРЕЖИВЕЕТЕ И ЕБЕТЕ СЕ

0
1592

Неговото име е Џорџ. Така го крстил татко му Енди, по дедо му Ѓорѓија. И на билбордите кои чинат илјадници евра не прашува: „Кој ви даде право да преговарате за моето име и идентитет?“ Никој нема намера да преговара за вашите имиња Џорџ и Енди, ниту за вашите канадски пасоши.