ЌЕ ЧИНИ НАД 600 МИЛИОНИ ЕВРА – ПРУГАТА ДО БУГАРИЈА ЌЕ БИДЕ ИНЖЕНЕРСКО ЧУДО, ПОТФАТ НА ВЕКОТ: ЌЕ ИМА 50 МОСТОВИ, 30 ТУНЕЛИ, НАЈГОЛЕМИОТ ТУНЕЛ ЌЕ ЧИНИ ОКОЛУ 500 МИЛИОНИ ЕВРА – ПОМИНУВА ПОД ДЕВЕ БАИР ЌЕ БИДЕ ДОЛГ 5 КИЛОМЕТРИ ЌЕ ИМА ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ПОД ЗЕМЈА!

0
524

Потегот од Кичево до Лин во Албанија ќе чини 500 милиони евра! Градбата ќе почне наредните години.

Потегот од Куманово до Крива Паланка ќе чини 200 милиони евра и ќе заврши во 2025та а ќе почне оваа година.

Потегот од Крива Паланка до Деве Баир ќе биде најскап ќе чини 400 милиони евра и ќе биде со 50 мостови и 30 тунели, најдолкиот тунел ќе минува под Деве Баир и ќе биде долг 5 километри и ќе има граничен премин под земја, само овој тунел ќе чини 70 милиони евра.

Потоа Албанија треба да ја однесе пругата од Лин до Драч, а Бугарија пак треба да изгради пруга од Деве Баир до Бургас.

Целиот овој железнички дел од коридорот 8 ќе чини неколку милијарди евра и ќе се гради се до 2030 та година и ќе биде вистинско чудо на современата технологија и наука!