ЌЕ ЛЕТНЕ ЛИ ГЛУВАРЧЕТО НА РЕЖИМСКИОТ ОЛИГАРХ ОРЦЕ КАМЧЕВ ОД ПЛАЦЕВИТЕ НА ВОДНО НАКАЈ МАКПЕТРОЛ?! МЕНАЏМЕНТОТ НА МАКПЕТРОЛ СЕ ЖАЛИ : Владата сака да ја банкротира компанијата, заглавени сме во огромни долгови кон банките!

0
1311

Неделникот Капитал во најновиот број има сторија за големата финансиска загуба на Макпетрол за првите шест месеци од 2015-та која е во износ од 4 милиони евра!

makpetrol

– Малата профитна марка која ја определува регулаторната комисија која неоправдано ја држи мрежата ниска со години.

– Големите камати за заеми кои ги има земено Макпетрол за да остане ликвиден.

– Одбивањето на државата да донесе позитивна регулатива за био гориво поради што фабриката за био дизел генерира загуби и Макпетрол мора да го продава ова гориво по евтини цени во странство.

– Ескивирањето на државата да партиципира во одржувањето на резервоарите за горива кои се во заедничко сопствеништво со агенцијата за државни резерви нои кои тие се оставени на Макпетрол сами да ги одржуваат што генерира загуби.

Ако на ова го додадеме и последниот притисок од државата кон Макпетрол во вид на блокирана сметка и кривична пријава за менаџментот, тогаш се поверојатно е дека овој гигант ќе рокне многу бргу. Со олкави загуби прашање на ден е кога Макпетрол ќе отиде во стечај, и тогаш некој дебело ќе с еомрзи со над 120 бензиски пумпи на одлични локации во државата.

Можеби режимскиот олигарх Орце Камчев сака да ја прошири својата империја и во бизнисот со нафта? Глуварчето на Орце веќе подолго време си лета низ цела Македонија и се забива каде ќе посака. Досега тој влезе во секторите банкарство, хотелиерство, ресторани, фармерство и производство на жито и брашно, млекарство, пекарство, болници, ќе отвора медицински факултет, медиуми, текстил, градежништво, му остана уште секторот бензиски пумпи, фармација, осигурување и транспорт. Ама Орце е вреден дечко, а и ветрето му дува во грб. Прашање на време е кога ќе пенетрира неговото глуварче и на овие полиња. Еве штотуку си ќари плац на Водно за џабалак

Само да не му го уапсат школскиот другар и неговиот братучед…