ЉУПЧО НИКОЛОВСКИ СО ЧЕСТИТКИ КОН ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА БРЗ АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ВО СКОПЈЕ

0
664
Брзиот автобуски превоз е прогресивна идеја која мора што поскоро да биде дел од нашата сегашност и реалност.

Ваквиот концепт на јавен превоз има безброј придобивки за граѓаните, почнувајќи од побрз и поефикасен транспорт меѓу две точки, можноста за целосно ослободување од сообраќај на одредени градски подрачја, па се до придонес кон долгорочниот стремеж за намалување на емисиите на CO2.

Му честитам на градоначалникот Шилегов за храброста за отпочнување на еден ваков зафат. Транзитираме брзо кон урбана, европска метропола!

Фејсбук статус на ген. секретарот на СДСМ Љупчо Николовски.