ЉУПЧО НИКОЛОВСКИ ОБЈАВИ НЕКОЛКУ ТОЧКИ СО ОДЛУКИ НА ВЛАДА ВО ИНТЕРЕС НА ГРАЃАНИТЕ

0
189

Работната сабота ја завршуваме доцна, но со повеќе одлуки на Владата во интерес на граѓаните.
🏗️ За капиталниот проект во македонскиот Исток, брана на река Отиња со придружни објекти, Владата даде согласност за поддршка со буџетски средства, 7,5 милиони евра во следните три години:
📍Во 2021 година –160 милиони денари.
📍Во 2022 година –150 милиони денари и
📍Во 2023 година – средства во износ од 150 милиони денари!
Во реализацијата на овој проект важен за штипјани но и за целиот Исток сум особено горд и силно го поддржувам, уште кога бев министер за земјоделство од каде што започна целата владина поддршка која продолжува.
Македонскиот исток и граѓаните го заслужуваат тоа! 🇲🇰

Фејсбук статус на Љупчо Николовски.