Љупчо Николовски: Директоре, каде завршуваат парите?

0
740

ljupco nbik

Кешот е донација или опремата ? Какви се тие донации за државата а во кој се вплеткани приватни компании кој јасно се наведуваат во разговорите? Пример, фирмата НВСП. Како токму сопственикот на НВСП, соговорникот на Светле – Влатче, е

– директор на Мобико (фирма сопственост на Жаре Луковски, кумашин на директорот на УБК),

– прв сопственик на СГС (SGS),

– член на Надзорен одбор на новата Државна видео-лотарија (која преку друга фирма е поврзана со Лугано-Швајцарија),

– управител на оф шор компанија од САД која е сопственик на Нетпрес,

И како тоа во сопственост на НВСП се токму повеќе медиуми во Македонија:

– Радио Слободна Македонија (каде емисии и договори имаат Неделковски, Каракамишева, Боцевски и др…) која пак е регистрирана на иста адреса со Република а која пак има газди од Белизе.

– К3 ТВ и други.

Директоре, каде завршуваат парите ?

Продолжува(ме)…

Фејсбук статус на Љупчо Николовски, член на ИО на СДСМ