Југослав Петровски: Ѕидовите не го прават театарот, туку актерите

0
824

„Ѕидовите не го прават театарот, туку актерите што играат на претставите“, рече драмскиот писател Југослав Петровски, на денешниот граѓански протест, еден од редицата протести на кои граѓаните на Скопје, веќе цела недела демонстрираат за да му дадат поддршка на Специјалното Јавно обвинителство во борбата за враќање на правната држава и протестираат против одлуката на Ѓорѓе Иванов, за помилување на сите политичари.

Петровски истакна дека и во време на турското ропство, се играла театарската претстава „Македонска крвава свадба“, со која тогашните актери го искажувале својот став.

Петровски му се обрати на експремиерот Никола Груевски: „Николај, No Pasaran