Јолевски и Милошоски откриваат дека не е точно дека Груевски не преговарал за идентитетските прашања

0
1263

Не е точно дека Никола Груевски не влегол во разговор за идентитески прашања, туку напротив, тој барал да се решат со резолуција, рече лидерот на Зоран Заев и објави разговор за кој посочи дека е помеѓу Антонио Милошоски и Зоран Јолевски.

jolevski-milososki-640x320

Разговор помеѓу Антонио Милошоски и Зоран Јолевски

ЗЈ: Мислам тоа ми беше и од вас кажано и од премиерот да пренесам…
АМ: Па тоа, да…така
ЗЈ: Па вика знаеш вика ние вика ги слушаме вашите ставови долго време и грчките ставови, ги знаеме и вашите и грчките, па добро бе викам Сту викам, сте слушнале, сте разговарале многу пати, јас секој пат сум ти кажувал дека за идентитетот не може да биде тема на разговор, многу ни е битен идентитетот и мора.. да ни се тоа загарантира… викам дадовме начин како да се изгарантира, да се најде гарантира, метод нели ко што разговаравме преку….
АМ: Да де да…
ЗЈ: Да не биде во договорот да биде преку резолуција и ова она…