ЈОВЧЕСКИ : ПРОЕКТОТ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ПРИЛЕПСКИТЕ УЛИЦИ И ПОДОБРУВАЊЕ НА ПАТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА Е ВО ПОЛН ЕК И УСПЕШНО СЕ ОДВИВА!

0
250

☝️Во текот на последните месеци, нашата Општина, интензивно работеше на проектот за рехабилитација на улици на кои што не беше интервенирано во последните 50 години.

☑️ Нашите градежни активности резултираат со нови асфалтирани улици, односно од почетокот на проектот имаме над 12 километри нов асфалт на улици во градот кои што биле заборавени и верувам дека почитувани сограѓани дека ова за вас претставува значително подобрување на условите на одвивање на сообрајќајот и животот во нашата општина.

➡️ Оваа инвестиција во инфраструктурата е само дел од нашата посветеност за подобрување на животната средина.

��️ Им благодарам на сите граѓани за разбирањето и поддршката во време на реализацијата на нашите проекти. Во наредниот период ќе продолжиме со инвестиции во инфраструктурата и развојот на градот!

Со почит, градоначалник на општина Прилеп, Борче Јовчески.