ЈОВЕ КЕКЕНОВСКИ ЈА УНИШТИ НАТАЛИЈА ИВЧЕВА ОД НИМФОМАКС : МА ДАЈ СЕСТРО НЕ СЕ ЗЕЗАЈ..ОДИ ДА ДУВАШ!

0
5355

Со ништо лично предизвикана една постара куротресетина (златна Нате – новинарка во обид, ја политичар ли беше или пак ,,на(ч)учен” работник во поново време) по којзнае кој пат се обидува да го валка моето име на нејзината мрсна фб страница. Таман си помислив дека им дојде памет на таквите измеќари како нејзе, кога еве ми јавуваат дека истрошенава персона се заканувала дека премногу знаеле за мене, дека не сум имал ни ,,В” од ВМРО, дека не сум бил чесен, дека СДСМ не ми дал она што сум се испазарил и безброј други небулози и фикции. Впрочем целиот гнасен текст ми наликува на онаа народната ,,КО О ЧЕМУ, КУРВА О ПОШТЕЊУ”
И да биде поголема трагикомедијата во нејзиниот пост по којзнае кој пат неизбежната хармоника и тоа дугметара?!
По се изгледа дека овие измеќариве фанатично се заљубиле во мојата хармоника!?. А дали хармониката е на копчиња (дугметара) или е на типки-клавиши (клавирка) за нив и не е така битно. Важно знаат дека хармониката се растрга посебно од онаа левата (задната) страна – од кај басовите.

Боже, боже каква паралела

Па да, да.. секако дека се растрга хармониката ама ги ,,растргаат” и ваквите персони. После предолго и неконтролирано растргање хармониката сe растресува, а ,,растресена” хармоника не чини ниту за оној кој ја свири ниту за оној кој ја слуша. Така е и со растргнатите и растресени персони. А штом се растресени после употреба ги фрлаат.

Ма дај сестро не се зезај…! Потребна си ни сеуште и треба да те зачуваме уште малку. Во годинки си и за тебе засега не е препорачлива хармониката
Би ти препорачал некој полесен инструмент. Имаш сега во твоја близина колку сакаш кавалчиња, шупелчиња, двојничиња и други инструменти. А што е најважно на ,,духање” се. Дај на време менувај инструмент остави ме мене и понатаму да ,,растргам”. Хармоника де.!

Фејсбук статус на Јове Кекеновски