ЈОВАНОСКИ : ВО ПРЕСРЕТ НА УТРЕШНАТА СЛАВА НА ВАРОШАНИ НА НАСЕЛБА ВАРОШ ,,ГОЛЕМ ПЕТОК” СЕ АСФАЛТИРА ПАТОТ ДО МАНАСТИРОТ СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ ВО ДОЛЖИНА ОД 240 МЕТРА

0
639
Во пресрет на утрешната слава на жителите на населбата Варош, „Голем Петок“, го асфалтиравме патот до манастирот „Св.Архангел Михаил“, во должина од 240 метра.
Со новиот асфалт, значително се подобрува неговата пристапност, како за варошани и за останатите граѓани на Прилеп, така и за големиот број туристи кои во голем број го посетуваат манастирот „Св.Архангел Михаил“.
Нека е за многу години утрешниот ден „Голем Петок“!
Фејсбук статус на градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски.