ЈОВАНОВИЌ : НЕ СЕ СЕКИРАЈТЕ, ЗАЕВ ИМА ПОДДРШКА ОД СИТЕ ДА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ СО БУГАРИЈА ДУРИ И ОД БОЈКО БОРИСОВ

0
403
Не се потресувајте, се’ ќе биде во ред. Ова е работа на националисти. Работите со националистите, пак, секогаш се непријатни. Внатре и надвор бараат непријатели. За среќа, здивот им е краток. Малку пумпаат, а многу побрзо се издишуваат. Важно е да се каже дека нашата Влада е светилник во регионот која има поддшка од сите; тие “сите” гледаат дека сме во непријатна ситуација, и помош ќе ни стигне.
Такви се работите со националистите – непријатни. Заев нема грешка во националните и државни позиции. Внатре и надвор во земјата е интегративен. Поддршка има од сите, дури и од Бојко Борисов, без разлика што нивните позиции се непријатни заради бугарските пусти избори во март следната година.
Фејсбук статус на Ненад Јовановиќ.