ЈКП КОМУНАЛЕЦ ПРИЛЕП СО ШМИНКА НА ПРИЛЕПСКИТЕ ГРОБИШТА, НИТИ ОКОЛУ ГРОБОВИ ЧИСТО НИТИ ТРЕВАТА Е ИСКОСЕНА ПРЕД НАЈГОЛЕМИОТ ВЕРСКИ ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН

0
658

По социјалните мрежи се шират фотографии од прилепските гробишта каде е објавено неискосена трева и нечист терен околу гробните плочи и тоа во голем обем иако претходно ЈКП Комуналец од Прилеп на официјалната страница на социјалната мрежа Фејсбук објави т.н. акција каде се чистат ѓубрето и се коси тревникот низ прилепските гробишта и околу гробните плочи, но сепак фотографиите го покажуваат токму спротивното и несоодветно работење на ова локално претпријатие.

Што значи исто така дека според оваа фотографија оваа т.н. акција е обична шминка за прилепчани место тоа да си ја завршат работата која им е обврска, да искосат трева и да зачистат околу гробните плочи.