Јанкулоска и Јанакиески договораат казни, затворање на фирми и одземање лиценци на такси превозници

0
621

mile-janakievski-640x360

Во вториот сет разговори што ги објави лидерот на СДСМ, Зоран Заев, се зборува како државниот врв договора како да се вршат притисоци врз фирмите, со колку пари да ги казнат, колку дуќани да затворат, а на тој начин да добијат повеќе гласови на изборите. Разговорите се меѓу Миле Јанакиески, Гордана Јанкулоска и нивни соговорници.

Во еден од разговорите, се објавува како под директива на директорот на Управата за јавни приходи, Горан Трајковски се затвораат фирми, а на неколку од нив се изречени и казни од 4.800 евра. Во дел од разговорите, од владејачката гарнитура договораат да се одземат лиценци на такси превозниците.