ЈАНКО БАЧЕВ СО СТРАХОТНА ЗАКАНА ДО МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ, ОЛИВЕР СПАСОВСКИ : ИЛИ ТРГНИ ЈА ОГРАДАТА ПРЕД СОБРАНИЕТО ИЛИ ЌЕ ВИДИШ ТИ!

0
1634

Предмет: Соопштение: Македонија-Блокира: МВР со првата опасна провокација на денешниот протест, заштитната ограда ја постави на самиот булевар

Ја информираме јавноста дека министерот во МВР Оливер Спасовски ја направи првата опасна провокација во врска со денешнот голем Сенароден протест пред Собранието на Република Македонија.

Утрово министерот Спасовски дал наредба за првпат во историјата на протестирање пред Собранието заштитната ограда да се постави на самиот булевар со што се узурпира просторот наменет за народот.

Го повикуваме Спасовски да ја помести оградата на вообичаеното место пред самото Собрание бдиејќи во спротивно не гарантираме за безбедноста доколку народот се доведе во ситуација самиот ја оддалечи оградата на вообичаеното место.