ЈАНКО БАЧЕВ ОТВОРА ЗАДГРАНИЧНИ КОМИТЕТИ: Првиот во Швајцарија, се очекува следните во Сибир и Камчатка!

0
1182

Единствена Македонија започнува со основање на Задгранични комитети во странство. Започнуваме со Швајцарија. Иницијативниот одбор координиран од г-дин Живко Атанасов претседател на Заедницата на македонските друштва во Швајцарија, свикува основање на Задграничен комитет на партијата за Швајцарија. Настанот е во Вилмерген, во недела, 24 јуни 2018. Добредојдени сте браќа Македонци и сестри Македонки во Швајцарија.

Македонците од цел свет – Единствена Македонија!

п.с.Во Република Македонија досега се основани 53 општински комитети и до крајот на летото ќе ја покриеме скоро цела Македонија со општински комитети на Единствена Македонија.