ЈАНКО БАЧЕВ И ЕДИНСТВЕНА МАЌЕДОЊА ГО НАШТАНЦАА НАЈНЕНОРМАЛНОТО СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ – БАЧЕВ И КОМПАНИЈА СЕГА БАРААТ ОД ЗАЕВ И НЕГОВАТА ВЛАДА ДА СТАВАТ МОРАТОРИУМ СО ЕУ И ДА НЕ СЕ ДОГОВОРАТ СО БУГАРИТЕ, ЗНАЧИ ДА СОБЕРЕМЕ ВОЈСКА И АЈМО НА БОЈ?!

0
365

Јанко Бачев е луд за сите пари, погледнете какво ненормално соопштение испратил до медиумите каде бара владата на Заев да стави мораториум на преговорите со ЕУ и договорот помеѓу Бугарија и Македонија и со тоа буквално земјава да не мрдне од мртва точка или да стане како некое племе на без законие и безредие.

 • На Зоран Заев устата му е полна со фалби дека ја враќа довербата со Бугарија, дека го активирал дијалогот, го потврдил пријателството и дека ќе најде решение за спорот кое ќе било во интерес за младите, за заедничката европска иднина.

  Заев продолжува да лаже штом зине. По неговата посета во Софија излезе на виделина дека понудил нов конкретен антимакедонски предлог до Бугарија од што произлегува дека договорот со Бугарија е димна завеса за бришење на македонскиот идентитет, историја и јазик. За Заев можеби проблемот со Бугарија е решлив земјаќи пердвид дека има агенда за бришење на се што е македонско.

  Единствена Македонија го повикува Заев да се вразуми и на очигледно шовинистичкиот поход од македонските јаничари во Бугарија кои не издржале во историјата, да одговори со мораториум за ЕУ и договорот со Бугарија до следните парламентарни избори.

  Новата народна валст која доаѓа, никогаш нема да ја предаде Макеоднија, нашата земја, нашата татковина. Ќе ги поништиме антимакедонските договори. Македонија е нашата татковина, Македонија е нашиот дом. Онака како што се бориме за нашите домови, се бориме и за Македонија.

                                                                                                                                     Со почит,
  Центар за комуникации на Единствена Македонија