Јанева бара Груевски да се појави како сведок за „Пуч“

0
548

Судот не ги достави копиите од списите кои се водат како докази во случајот „Пуч“ до Специјалното Јавно обвинителство, поради што судењето е одложено за 3 мај.

Катица Јанева побара на следното рочиште да се појави и единствениот сведок во случајот, кој според четврто обвинетиот во случајот, Зоран Заев е Никола Груевски.

Според СЈО, Судот прави опструкции во вршењето на работата на обвинителството.