Јанакиевски : Ќе му ебеме мајката на Марди

0
1625

talevski-janakievski

Васко Ковачевски, претседател на ОО СДСМ Битола и пратеник, на прес конференција објави разговор за кој рече дека се Миле Јанакиески и Владимир Талески

Ниту Битола, вели Ковачевски не била ослободена од притисокот на Миле Јанакиевски, кој се жали дека приватната фирма Марди му прави проблемки, а Талески сугерира решението да е како за Велија Рамковски

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и Владимир Талески

ВТ: Ало.

МЈ: Владе?

ВТ: Е кај си Миле.

МЈ: Абе овај Марди му праи многу проблеми.

ВТ: Каде бе?

МЈ: Во Радовиш.

ВТ: Марди а? Шо да напраиме со него?

МЈ: Како стоиш со него? Знам од Битола е тој нешто…

ВТ: Како?

МЈ: Знам дека имаше во Битола нешто, погони, не знам што имаше…

ВТ: Абе има се тој нас не уценуваше ние се замеривме со него да ти кажам право.

МЈ: За што?

ВТ: Абе оној кружниот тек коа го праевме во Битола, таму имаше еден дел мораше да влезиме од земјиште од Јавор, тој Јавор го купи… И, имаше некои објектчиња таму лево десно и не уценуваше милион евра ни бараше. Абе Блажо викам, ти не си нормален зошто да ти дадеме милион евра? И се тужевме се судевме и од тогаш не се појави. Изгуби на суд, знаеш, и не знам со него шо да правиме, тој со Народна е Миле. Знаеш дека е со нив?

МЈ: Ти се јавувам да видам како стојат работите инаку знам ја шо ќе му праиме. Ќе го затвориме.

ВТ: Но мора нешо да напраиме. Со УЈП нешто да видиме а?

МЈ: Многу има вработено пи.ка му мајчина

ВТ: Многу луѓе има ама луѓето нека си работат што… така? Еве Велија си седи ваму луѓето си работат нема проблем шо…