ЈАКИМОВСКИ : ПРАТЕНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ ВО СОБРАНИЕ ТРЕСАТ ЗЕЛЕНИ ВО ОБИД ДА ГО ОЦРНАТ ПЕНОВ, ПОИМ НЕМААТ ШТО ЗБОРУВААТ ОД ГОВОРНИЦА!

0
935

‼️Одамна не сум слушнал вакво кинење на зелени!

А од кого друг, ако не од новите лица на ВМРО-ДПМНЕ‼️

🔴Пратеникот Бојан Стојановски го обвини новиот министер за локална самоуправа Ристо Пенов, дека бил транзициски политичар заради кој 200 илјади луѓе останале без работа.

Меѓу другите ја наведе приватизацијата на Градски трговски центар, Градски аптеки и Скопски пазар.

‼️Сите овие се приватизирани по Законот за приватизација на општествениот капитал, значи со државен закон донесен од Собранието, а не со одлука на Градоначалникот на Скопје.

“Новите лица” на ВМРО-ДПМНЕ не ја знаат историјата од пред 20тина години, а не пак онаа од пред 100тина години! Е па ич да не се прашуваме колку знаат економија, геополитика, државна стратегија, меѓународна политика…

Колку да се каже нешто и да се исплука еден нов министер и ништо повеќе.
Многу очајно за младо момче.

Фејсбук статус на градоначалникот на Општина Карпош, Стевче Јакимовски.