ЈАКИМОВСКИ : МУ КАЖАВ НА КОВАЧЕВСКИ НА ЛИДЕРСКАТА СРЕДБА ДЕКА ЌЕ ГЛАСАМЕ ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ И ДРУГИ ВЛАДИНИ ИНИЦЈАТИВИ АКО ПРЕСТАНЕ СУДСКИОТ ПРОГОН НА ОПОЗИЦИОНЕРИ

0
826
  • На лидерската средба му кажав на премиерот Ковачевски дека ако сака како опозиција да му ги подржиме владините иницијативи во собрание и уставните измени за Бугарите мора да престане судскиот прогон против опозициските лидери. Таму на пример има владини предлози за покачување на платите на обвинителите и судиите и сега ние треба да гласаме за да имаат повисоки плати тие што вршат судски прогон против нас?!?!

Лидерот на ГРОМ и градоначалник на Карпош, Стевчо Јакимовски на стримот на Инфомакс.