ЈАКИМОВСКИ ДО МИЦКОСКИ : НА МНОГУ ЛУЃЕ ИМ ПРОСТИВ, ПАЗИ ТИ ДА НЕ ГО ЈАДЕШ ЗА СИТЕ, МИ ДОАЃАШ ПРЕКУ ГЛАВА

0
653

Во денешната епизода на Тешки мубаети на „Инфомакс“ градоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски изјави дека опозицискиот лидер Христијан Мицкоски упатува закани и кон него, но не се заканувал со физички пресметки туку со судски прогон.

Градоначалникот пренесе порака од негова колешка:

– Ми се јави сабајле Горан од Илинден незгодно му е тој да Ви каже, се видел на една обука со Белчев, му ркол дека на состанок со Мицкоски истиот изјавил дека кога ќе дојдат на власт ќе ве изнесат со лисици на рацете на што Горан бурно реагирал, цитира Јакимовски кој упати порака до Мицкоски:

– Полека ми доаѓаш преку глава , на многу луѓе сум им простил ама гледај, еве јавно ќе ти кажам Хрстијан, пази да не го јадеш ти за сите досега“, изјави актуелниот градоначалник на Карпош.