ЈАКИМОВСКИ: ВРАБОТЕНИТЕ ВО КАРПОШ НЕ МОЖЕ ДА ЗЕМАТ ПЛАТА ЗАТОА ШТО ЦРКНАА СЕРВЕРИТЕ ПОРАДИ ПРОМЕНИ ВО НАПОНОТ НА СТРУЈАТА

0
245
  • Буџетот на Општина Карпош е стабилен, општината нема долгови. Во моментов не можеме да земеме плата, иако имаме пари на сметка затоа што ни цркнаа серверите како резултат на промени во напонот на струјата и кога имаше невреме на прекин на струја УПМ системот не се активирал и ни цркнаа серверите па од тогаш се обидуваме да вратиме се за да можеме да работиме како што треба.

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевче Јакимовски.