ЈАКИМОВСКИ : БИЗНИСМЕНИ ЗЕМАЛЕ МИЛИОНСКИ КРЕДИТИ ВО БАНКИ ЗА ДА КУПАТ ЗЕМЈА И ДА ГРАДАТ, НИЕ СО ГОДИНИ ГИ КОЧИМЕ И ИМ НАНЕСУВАМЕ ОГРОМНИ ЗАГУБИ ВО ВИД НА КАМАТИ И ИЗГУБЕНА ДОБИВКА, ТОА НЕ Е ДОБРО!

0
1221

– Некој цел живот работел и стекнал имот, некои се задолжиле во банки за да купат земја и за да градат згради, ние со години ги кочиме и не изгласуваме ДУП-ови во Карпош, со што на тие бизнисмени им нанесуваме огромни загуби во вид на камати и изгубена добивка, тие имаат фирми, вработени, давачки, им нанесуваме големо зло на тие луѓе, тоа не е добро, треба да бидеме сериозни и одговорни како политичари.

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски на видео стримот на ,,Инфомакс”.