ЈАКИМОВСКИ: АМАН ВРАТЕТЕ ГО МИЦКОВСКИ ВО МЕСЕН КОМИТЕТ, ЗА НЕГО КОВАЧЕВСКИ И АХМЕТИ СЕ МЕСИ И МАРАДОНА!

0
1229

Се изнаслушавме од Мицковски дека ќе гласал за измените на уставот само под други услови, не еднаш туку сто пати го повтори, други услови па други услови!
Кој бил фамозниот услов на големиот лидер?

Прв услов му бил, ќе гласал да влезе во Влада и тоа со СДСМ,
а втор услов во Владата да не биде ДУИ.

Бидејки ДУИ разбира политика уште незавршена пресконференцијата излегоа со став: нема проблем ние ќе излеземе од Влада само ти гласај ги уставните промени.
Христијан!

Па нели Ковачевски бил нелигитимен премиер зошто не победил на избори.
Ти победи или изгуби на парламентарни избори?

Со кој легитимитет ти ќе влезеш во Влада и згора нелегитимен да ти биде премиерот Ковачевски?

Пријатели од ВМРО ДПМНЕ, вратетете го човеков во месен комитет и пратете го на политичка школа зошто веќе и Ковачевски за него стана Марадона!
ДУИ ќе излезе од Влада, Мицковски ќе влезе ќе ја голтне „бугарската жаба“ и ќе ги изгласа уставните промени и за еден месец ќе му ги удрат клоците од влада и ДУИ ќе се врати назад.

П.С. Тетками викаше „Паметначович“
Фејсбук статус на градоначалникот на Општина Карпош, Стевче Јакимовски.