ЈАКА МУ ДУША НА ВЕНКО ФИЛИПЧЕ, КАЈ ГО ЛЕКУВА НАРОДОТ ОД КОВИД 19 СТИГНА И ДА РЕНОВИРА ПО БОЛНИЦИТЕ ШИРУМ ЗЕМЈАВА : РЕНОВИРАН ЦЕЛОСНО ТРЕТИОТ КАТ ВО СТАРАТА ГРАДСКА БОЛНИЦА

0
880

Целосно е реновиран третиот кат во старата градска болница. 🙌
Поставен е нов под, прозорци, кревети, душеци, инсталација на лифт, а обновена е и старата фасада. Благодарност до директорот Арсенков и целиот стручен колегиум за ангажманот за подобар третман на пациентите и подобри услови за работа на здравствените работници. Оваа установа, од почетокот на пандемијата со ковид третира пациенти кои не се заболени од ковид, а имаат потреба од хируршка услуга. Во изминатиот период, 65 илјади пациенти здравствена услуга, а изведени се 1200 операции. Интензивно работиме и на проектот за нова градска болница, којашто би требало да биде лоцирана во населбата Аеродром.

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.