Ѓорѓи Спасов : Сиљановска ја почна кампањата со ЛАГА!

0
1521

Изборна поезија на Фејсбук
#Нешто ќе те прашам бабо.

Ти беше Дафкова или Чафкова?

Кој јунак те стави бабо
На оган да гориш
На оган да гориш
Глупости да збориш?

За Фришопот на маж ти не си знајала
Име бабо ти не си давала
Устав бабо не си признавала
А голема си не си веќе мала.

Многу бабо,многу си зборела
За власт бабо ти си се борела
За Заев бабо од власт да си го сменела
И други зулуми да си правела.

Нели бабо мајка ќе и беше
На нацијата што вреди злато
Нели сите деца еднакво ги сакаш
Како влезот во ЕУ и во НАТО.

Прави бабо што ти умот вели
Ти ставиле в скутот костени врели
Одиграј ја и оваа улога мала
Не е страшно. Не си знајала

Фејсбук статус на професор, Ѓорѓи Спасов