Ѓорѓи Спасов : Време е Груевски да почне да учи од Борисов, а не од Милошевиќ и од Латас кој доби награда од Милошевиќ

0
616

gjorgji-spasov

Првиот ден по судирот на полицијата и демонстрантите пред владата во Софија, Бојко Борисов изјави. Ако можам да спречам со мојата оставка насилство од кое ќе се пролее крв макар на еден единствен граѓанин на Бугарија, јас тоа со задоволство ќе го направам. Си поднесе оставка, беше формирана техничка влада која ги организира следните избори.Само на Милошевиќ не му беше гајле за тоа колкумина ќе страдаат во протестите и заврши во Хаг а неговото семејство во избеглиштво во Москва. Време е Груевски да почне да учи од Борисов а не од Милошевиќ и од Латас кој доби награда од Милошевиќ за истата пропаганда со која денес се служи во Македонија.

Фејсбук статус на Ѓорѓи Спасов