ЃОРЃИЕВСКИ : ВО КООРДИНИРАНА АКЦИЈА НА ЈП ,,ЛАЈКА” И ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА ЗАЛОВЕНИ СЕ ПОВЕЌЕ БЕЗДОМНИ КУЧИЊА НА НЕКОЛКУ ФРЕКФЕНТНИ ЛОКАЦИИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НИЗ ОПШТИНАТА

0
526

🐕 🤝 Во координирана акција на ЈП ,,Лајка” и општината, заловени беа повеќе бездомни кучиња на неколку фрекфентни локации на територијата на Кисела Вода.

📞 По пријави од повеќе граѓани, во координација со општина Кисела Вода, заловувачкиот тим на ова претпријатие делуваше на ул. ,,Димитрија Чуповски”, ул. ,,Малешевска”, ул. ,,Борис Трајковски”, населба Пинтија, ул. ,,Димо Хаџи Димов”, ул. ,,Христо Татарчев” и ул. ,,Антон Димитров”.

🐶 Кучињата моментално се згрижени во прифатилиштето на ЈП ,,Лајка”, каде веќе им се направени првите потребни испитувања.

📜 По истекот на целиот хуман третман, ќе бидат објавени на социјални медиуми и официјална веб страна за вдомување.

Вчерашната, е во рамки на пролетната акција на јавните градски претпријатија на територија на општина Кисела Вода, која трае до крај на седмицава.

🤝 Но, добрата соработка на општина Кисела Вода со ЈП ,,Лајка” секако продолжува и по завршувањето на оваа акција.

☝️ Хуманиот третман на уличните и напуштените кучиња, намалувањето на популацијата на бездомни кучиња, вдомување и градење култура за вдомување, обезбедување на донации за нивна нега и понатаму ќе останат да бидат високо на листата на делување на двете институции, за што се надеваме, ќе ја имаме соработката и поддршката од сите наши жители.

Фејсбук статус на градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски.