ШОК ЗА ГРУЈО: Се подготвува првото обвинение од СЈО за дело за кое е предвидена затворска казна до 5 години!

0
5166

По речиси една година откако Катица Јанева беше избрана за специјален јавен обвинител, период што го одбележаа препреки и притисоци, во СЈО се подготвува првото обвинение против неколку лица, дознава БИРН.

Според неофицијалните информации со кои располагаме, станува збор за предмет кој досега не беше презентиран во јавноста, а обвинението се носи по скратена постапка, бидејќи станува збор за дело за кое е предвидена затворска казна до 5 години.

Обвинението се очекува да биде поднесено во текот на наредната недела. Информациите со кои располагаме говорат дека станува збор за предмет поврзан со прислушувањето и со уништување службени документи.

Од СЈО не коментираат дали и кога ќе биде поднесено првото обвинение од постоењето на оваа институција.

„Истражните постапки се во тек и навремено ќе бидете известени за евентуалното поднесување обвиненија“, одговорија оттаму.

Текстот во целост прочитајте го ОВДЕ